Президентът на САЩ Джо Байдън заяви във вторник, че губернаторът на Ню Йорк Андрю Куомо трябва да подаде оставка, ако разследването потвърди обвиненията за сексуален тормоз срещу него. В най-обширните си коментари относно обвиненията, отправени от няколко жени срещу дългогодишния му съюзник от Демократическата партия и добави, че твърденията трябва да бъдат взети на сериозно и да бъдат разследвани и това е в ход в момента. Припомняме, че самият Байдън бе обвинен в секстормоз през 90-те години от бивша служителка по време на предизборната му кампания, но твърденията не бяха доказани.

Вицепрезидентът Камала Харис няколко пъти отклони въпроси относно Куомо, докато видни демократи поискаха губернаторът да се оттегли.

Повечето нюйоркчани не искат нов мандат за Куомо

Повечето нюйоркчани не искат нов мандат за Куомо

След като скандали разтърсиха управлението му

Най-малко седем жени, бивши служителки, обвиниха губернатора в секстормоз на работното място. Куомо обаче многократно отказва да се оттегли и отрича обвиненията. Генералният прокурор Летиша Джеймс назначи външен адвокат, който да разследва исковете, отправени срещу Куомо. Миналата седмица започна разследване за импийчмънт на твърденията, които биха могли да доведат до отстраняването му.

Куомо също така е изправен пред критика за отчитането на неговата администрация за смъртните случаи на COVID-19 в домовете за стари хора, които според държавния прокурор са били намалени с около 50 процента. Извънредните правомощия на губернатора, свързани с пандемията на коронавируса, бяха отменени.

Повечето регистрирани гласоподаватели в Ню Йорк, анкетирани в неотдавнашна анкета на университета Куинипиак, не вярват, че губернаторът Андрю Куомо трябва да подаде оставка въпреки скандалите, които в момента хвърлят сянка върху управлението му. 59% не смятат, че той трябва да се кандидатира за преизбиране, след като мандатът му приключи следващата есен.

Куомо отказва да хвърли оставка, вече 5 жени го обвиняват в насилие

Куомо отказва да хвърли оставка, вече 5 жени го обвиняват в насилие

Настоява първо да се изчака разследването на прокуратурата