"Няма да подам оставка поради обвинения", отсече губернаторът на щата Андрю Куомо в неделя пред репортери, цитиран от "Блумбърг". "Няма начин да подам оставка." Припомняме, че Куомо бе обвинен от 3 жени в секстормоз. Обвиненията обаче вече са 5, след като през уикенда бяха публикувани разкрития от още две бивши сътруднички от Washington Post и Wall Street Journal. Губернаторът каза, че ще сътрудничи на главния прокурор Летиша Джеймс, за да завърши разследването си и призова всички да изчакат, преди да се произнесат по темата.

Губернаторът повтори изявлението си от миналата седмица, че всяка жена има право да разкрие извършеното над нея насилие. Но макар да се извини за поведението си към други жени, което е било "погрешно тълкувано", той категорично отрече обвиненията срещу себе си като "неверни".

Повечето нюйоркчани не искат нов мандат за Куомо

Повечето нюйоркчани не искат нов мандат за Куомо

След като скандали разтърсиха управлението му

Някои конгресмени от Демократическата партия вече призоваха за оставка на Куомо. Но ръководството на демократите, включително лидерът на мнозинството в Сената на САЩ Чък Шумер и други, се ангажира да изчака резултатите от разследването на Джеймс, преди да произнесе присъда.

Куомо също така е изправен пред критика за отчитането на неговата администрация за смъртните случаи на COVID-19 в домовете за стари хора, които според държавния прокурор са били намалени с около 50 процента. Извънредните правомощия на губернатора, свързани с пандемията на коронавируса, бяха отменени.

Повечето регистрирани гласоподаватели в Ню Йорк, анкетирани в неотдавнашна анкета на университета Куинипиак, не вярват, че губернаторът Андрю Куомо трябва да подаде оставка въпреки скандалите, които в момента хвърлят сянка върху управлението му. 59% не смятат, че той трябва да се кандидатира за преизбиране, след като мандатът му приключи следващата есен.

Трета жена обвини Куомо в сексуално насилие

Трета жена обвини Куомо в сексуално насилие

Поискал да я целуне на сватба