Група конгресмени жени от Ню Йорк разпространяват писмо, в което се иска оставката на губернатора на щата Андрю Куомо, съобщи FOX News. Писмото идва на фона на обвиненията в секстормоз от шеста жена срещу Куомо. Този път твърденията са за агресивно опипване, отново от бивша служителка, чието име не се споменава. Всички жени, обвинили Куомо, са значително по-млади от него и негови съпартийци го обвиниха в злоупотреба със служебно положение.  Междувременно, вицепрезидентът Камала Харис не е отговорила на искане за коментар по случая от репортер.

Куомо вече отхвърли призивите за оставка и обеща да сътрудничи в разследването на прокуратурата. Но макар да се извини за поведението си към други жени, което е било "погрешно тълкувано", той категорично отрече обвиненията срещу себе си като "неверни".

Куомо отказва да хвърли оставка, вече 5 жени го обвиняват в насилие

Куомо отказва да хвърли оставка, вече 5 жени го обвиняват в насилие

Настоява първо да се изчака разследването на прокуратурата

Куомо също така е изправен пред критика за отчитането на неговата администрация за смъртните случаи на COVID-19 в домовете за стари хора, които според държавния прокурор са били намалени с около 50 процента. Извънредните правомощия на губернатора, свързани с пандемията на коронавируса, бяха отменени.

Повечето регистрирани гласоподаватели в Ню Йорк, анкетирани в неотдавнашна анкета на университета Куинипиак, не вярват, че губернаторът Андрю Куомо трябва да подаде оставка въпреки скандалите, които в момента хвърлят сянка върху управлението му. 59% не смятат, че той трябва да се кандидатира за преизбиране, след като мандатът му приключи следващата есен.

Повечето нюйоркчани не искат нов мандат за Куомо

Повечето нюйоркчани не искат нов мандат за Куомо

След като скандали разтърсиха управлението му