Съветът на директорите на германския автомобилен производител Daimler е решил да разшири кампанията по изтеглянето на дизеловите автомобили от модела Mercedes-Benz.

Акциятаще се отрази на 3 милиона автомобили.

„Дизелгейт” 1 и „Дизелгейт” 2 разследвани от Германия и ЕК

„Дизелгейт” 1 и „Дизелгейт” 2 разследвани от Германия и ЕК

"Фолксваген" и "Фиат"

"Дебатът за дизелови двигатели генерира несигурност, особено за нашите клиенти, ние решихме да се вземат допълнителни мерки, за да вдъхнем увереност на собствениците на автомобили с дизелови двигатели." каза председателят на управителния съвет на Daimler AG Дитер Цетше.

Кампанията ще засегне всички дизелови двигатели със сертификат "Евро-5" и "Евро-6".

Медиите разкрили Дизелгейт

Медиите разкрили Дизелгейт

Това е станало на 19 септември 2015 г

Кампанията, насочена към намаляване на съдържанието на азотни окиси в отработените газове на автомобилите с дизелов двигател, ще се проведе в тясно сътрудничество с германскитерегулатори. За тези цели, Daimler възнамерява да задели приблизително €220 млн.

От германския автомобилен гигант също обещават да се борят за чистотата на въздуха в градските райони чрез постепенно електрификацията на гамата. Докато в същото време, автомобилният производител не губи вяра в електроцентралите на тежките горива, като посочва, че те "ще продължи да играе важна роля с оглед на тяхната по-висока ефективност в сравнение с бензинови двигатели."

"Фолксваген" иска да приключи Дизелгейт

"Фолксваген" иска да приключи Дизелгейт

Така произведени са около 11 милиона дизелови автомобила

На 12 юли вестник Süddeutsche Zeitung съобщи, че Daimler в продължение на 8 години -от 2008 г. до 2016 г. - продавал в Европа и САЩ автомобили с недопустимо високи нива на вредни вещества в атмосферата. Пропускът се отнася за 1 млн. автомобили.

Службите в Германия вече са обискирали офиси на Bosch и Daimler.