ДНК-анализът, направен при разследването на убийството на 23-годишната индийска студентка, свърза обвиняемите с жертвата, съобщи Би Би Си.
Припомняне, момичето което стана жертва на групово изнасилване и побой в Делхи, почина в болница.

По думите на прокурора Раджив Мохан, анализът е установил, че петната по дрехите на заподозрените съвпадат с образци от кръвта на младата жена .

Мохан е приел като доказателства по делото материалите, получени от болницата в Сингапур, където е била приета жертвата. Според тях, студентката е починала от сепсис и полиорганна недостатъчност.

В понеделник, 7 януари,, петима от обвиняемите ще застанат пред съда в Делхи.
Случаят на шестия заподозрян вероятно ще бъде разгледан в съд за непълнолетни.

На петимата пълнолетни са повдигнати 7 обвинения, включително за убийство, отвличане, изнасилване и грабеж. Ако бъдат признати за виновни, те може да бъдат осъдени на смърт, въпреки че най-тежката наказателна мярка се прилага рядко в Индия. .

По думите на прокурора, откраднатите от жертвата вещи, са били намерени у заподозрените.

Множеството от протестиращи пред съда в Делхи поиска справедливост за убитото момиче.

Нейното име и това на приятеля й все още не са огласени, въпреки че 23-годишният младеж даде интервю за телевизионния канал Zee TV.

По думите му, двамата са били кино, след което не са намерили свободна рикша и са се качили в автобус с тъмни стъкла. Той смята, че са станали жертва на предварително подготвен капан.

„Опитахме да окажем съпротива. Приятелката ми дори опита да се бие с тях, за де ме спаси. Тя се опита да се обади в полицията, но й взеха телефона.  Аз също се опитах да се противопоставя, после ги молех да не й посягат." - споделя младежът.

По думите му, жестокостта,,проявена от  нападателите не може да се опише и дори животните не са способни на такова нещо.

След като двамата са били изхвърлени от движещия се автобус, дълго никой не е откликнал на молбите  им за помощ. Край тях са преминавали много коли,  рикши, велосипеди, но никой не е помогнал.

Младият мъж допълва, че Пристигналите по-късно полицейски служители дълго са спорили на чия територия е извършено престъплението. През това време той и приятелката му са лежали окървавени,  без дрехи.

Според полицаите, първият полицейски екип е пристигнал на мястото 4 минути след получаването на сигнала, а след още 3 минути пострадалите са били изпратени в болницата, където са пристигнали 24 минути по-късно.

Жестокото изнасилване предизвика масови протести в цяла Индия.