В стоманодобивния завод "Азовстал" в окупирания украински пристанищен град Мариупол няма останали цивилни. Това твърди лидерът на подкрепяната от Русия отцепила се Донецка народна република Денис Пушилин, цитиран от "Ройтерс" и ТАСС.

"По наша информация там не са останали цивилни. Следователно ръцете на нашите части вече не са вързани", обяви той.

Сепаратистите от ДНР участваха в щурма срещу Мариупол.

Вчера Украйна съобщи, че руските сили бомбардират стоманодобивния завод, където местен служител каза, че най-малко 100 цивилни все още се укриват. Смята се също, че десетки ранени бойци са в бомбардирания завод.

Завърши евакуацията на цивилни от "Азовстал"

Завърши евакуацията на цивилни от "Азовстал"

Продължават усилията за евакуация на ранените войници

В интервю за "Скай Нюз" Иля Самойленко, офицер от батальона "Азов", обясни, че неговата част не може да се предаде на руснаците, тъй като има заповед да държи отбраната на "Азовстал" в Мариупол и не може да я наруши.

"Не можем да се предадем, защото нямаме заповед да се предаваме. Няма да нарушаваме предварителната заповед. Това е много важно. Ние не нарушаваме заповеди. Ние стриктно ги изпълняваме" подчерта той.

Освен това Самойленко припомни, че неговата част е призната в Русия за терористична организация. Това означава, че бойците са заплашени от затвор.

Военният добави, че всички защитници на града са свидетели на руски престъпления в Мариупол, където нашествениците са убили над 25 000 души, пише Униан.