При настоящото темпо починалите от коронавирус в САЩ се очаква да достигнат 400 000 преди встъпването в длъжност на Джо Байдън.

Данните на Университет "Джонс Хопкинс" показват, че вчера са потвърдени 229 386 нови случая и 3769 починали. В момента в американските болници има 128 947 пациенти с коронавирусна инфекция.

САЩ признава отрицателен тест за COVID-19 от държавата на заминаване

САЩ признава отрицателен тест за COVID-19 от държавата на заминаване

Ако полетът до САЩ е директен, тестът трябва да бъде направен до 3 дни преди занимаването

В момента в САЩ починалите от вируса са 388 377. Ако смъртността на денонощие се запази на това ниво, жертвите ще достигнат 400 000 преди Байдън да встъпи в длъжност следващата сряда.

Проучване на "Ню Йорк таймс" показва, че най-малко 28 щати и столицата Вашингтон са започнали да ваксинират по-възрастните хора. В много случаи са направени промени в плановете от по-рано, които поставяха на първо място здравните работници и възрастните хора в старческите домове. Тези промени са в резултат на натиск и промяна в насоките на администрацията на Доналд Тръмп, която се провали в изпълнение на заложените цели за имунизация.

Учени в САЩ откриха два нови щама на COVID-19

Учени в САЩ откриха два нови щама на COVID-19

Мутациите представляват значителна еволюция

До момента данните на Центровете за превенция и контрол на заболяванията показват, че 9,6 милиона американци са получили първата доза от ваксина, а на 1,3 милиона са поставени и двете дози. Но целта на "Операция извънредно висока скорост" в САЩ (Warp Speed) бе 20 милиона души да бъдат ваксинирани до края на 2020 г. Байдън обяви, че администрацията му ще постави 100 милиона дози през първите 100 дни от управлението.