Доналд Тръмп пусна нова уебстраница, за да пренапише историята на президентството си. Бившият държавен глава на САЩ много селективно е пренаписал историята на управлението си, пише "Гардиън".

45office.com е представян като платформа за поддръжниците си да останат осведомени къде и кога Тръмп ще продължи с кампанията си "Америка на първо място".

Повечето жертви на COVID-19 в САЩ е можело да бъдат предотвратени от администрацията на Тръмп

Повечето жертви на COVID-19 в САЩ е можело да бъдат предотвратени от администрацията на Тръмп

Това обяви здравен експерт, бил част от щаба на Белия дом за борба с епидемията

В основата на сайта е история на президентството на Тръмп от 885 думи, като са изброени постиженията му, описвани като "най-изключителното политическо движение в историята". На сайта пише, че е детронирал политически династии, победил е "върхушката във Вашингтон" и е преодолял буквално всяка укрепена властова структура.

Историята обаче пропуска няколко важни момента от управлението на Тръмп.

За икономиката пише, че по време на управлението му САЩ са станали свидетели на период на безпрецедентен икономически растеж, откриване на работни места, скок на заплатите и доходите. Тръмп често описваше администрацията си като виновник за "най-великата икономика в историята на страната ни", което многократно бе развенчано. Също не се посочва, че икономиката на САЩ е преживяла една от най-големите икономически катастрофи в историята си вследствие на пандемията от коронавирус.

Байдън за Тръмп: Не се интересувам какво правят другите хора

Байдън за Тръмп: Не се интересувам какво правят другите хора

Защити своя план за справяне с миграционния поток

САЩ регистрираха най-висока смъртност от коронавирус в света по време на мандата на Тръмп, но на сайта пише, че той се е справил успешно.

Също се пропуска, че Тръмп се превърна в първия американски президент в историята с два импийчмънта. И също така, че е първият президент в историята на САЩ, който два пъти губи народния вот. През 2016 г. Хилари Клинтън получи 2,8 милиона гласа повече, а през 2020 г. Джо Байдън взе 7 милиона повече.

Не се споменава и че Тръмп стана първият световен лидер, забранен в социални мрежи като "Фейсбук" или "Туитър". Няма и една дума за щурма в Капитолия, при който загинаха петима души.