Доналд Тръмп увеличи рейтинга си на одобрение в ключов момент в годината на президентските избори. Той има по-големи шансове да спечели втори мандат, пише "Гардиън".

Премиерът на Индия посрещна Тръмп на двудневна визита с прегръдка

Премиерът на Индия посрещна Тръмп на двудневна визита с прегръдка

Държавният глава на САЩ беше посрещнат от премиера на Индия Нарендра Моди с прегръдка

След като Бърни Сандърс победи на първичните избори в Невада и се утвърди като основен кандидат на демократите, ново социологическо проучване на "Галъп" сочи, че 49% от американците одобряват управлението на Доналд Тръмп, а 48% - не. За първи път повечето анкетирани одобряват работата на Тръмп, откакто "Галъп" започна да провежда проучвания за президентството му през януари 2017 г.

Сайтът FiveThirtyEight съобщава, че рейтингът на одобрение на Тръмп расте от септември 2019 г., когато започна процесът по импийчмънт.

След като беше оправдан от Сената, средният рейтинг на одобрение на американския лидер е 43,3 на сто. 52,2% не одобряват управлението на държавния глава.

Тръмп: Демократите спъват Бърни Сандърс за Белия дом

Тръмп: Демократите спъват Бърни Сандърс за Белия дом

Кампанията за президент на САЩ се изостря

От Си Ен Ен коментират, че подкрепата за Тръмп е нараснала в точното време. Президенти с рейтинг между 46% и 54% в началото на годината на изборите са близо до преизбиране. Президенти с рейтинг на одобрение 45% или по-малко обикновено губят.

В неделя сондаж на CBS News показа, че 65 на сто от американците смятат, че Тръмп ще бъде преизбран.

Според RealClearPolitics.com Бърни Сандърс води с 4% на Доналд Тръмп.