В 08,35 часа тази сутрин ураганът "Дориан" връхлетя Кейп Хатерас, Северна Каролина, като природното бедствие е придружавано от ветрове със скорост от близо 150 километра в час, съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на Националния център по ураганите.

През нощта бурята донесе проливен дъжд и силен вятър в някои райони на Северна Каролина и Вирджиния. С приближаването до брега ураганът отслабна до категория 1.

След "Дориан": Над 76 000 души се нуждаят от хуманитарна помощ

След "Дориан": Над 76 000 души се нуждаят от хуманитарна помощ

30 са вече жертвите на урагана на Бахамите

Преди да изгуби от силата си тази сутрин "Дориан" предизвика наводнения в някои части на Северна и Южна Каролина, а също така образува торнада. Повече от 387 000 души са останали без електрозахранване в Южна Каролина, Северна Каролина и Вирджиния.

По-рано тази седмица ураганът унищожи цели квартали на Бахамите, като най-малко 30 души загинаха. След това природното бедствие се доближи до югоизточното крайбрежие на САЩ, където са регистрирани най-малко пет смъртни случая заради бурята до момента.

Дориан остави 200 000 на тъмно в САЩ

Дориан остави 200 000 на тъмно в САЩ

800 000 бяха евакуирани

Повече от 10 милиона души са предупредени за урагана. Днес се очаква ураганът да започне да се отдалечава от американското крайбрежие.

След като първоначално прогнозите бяха ураганът да връхлети Флорида, Джорджия и Южна Каролина, "Дориан" вероятно ще засегне само бариерните острови на Северна Каролина.

Ураганът „Дориан” настъпва към Южна и Северна Каролина

Ураганът „Дориан” настъпва към Южна и Северна Каролина

Десетки хиляди домакинства са без електричество