Двама бивши македонски министри - Миле Янакиески и Спиро Ристовски, които бяха арестувани и изпратени в затвора в скопския квартал Шутка, са се сбили там с други затворници, предаде агенция МИА.

Съобщава се, че вчера около 13:00 ч., по време на редовната разходка, Спиро Ристовски е влязъл в пререкание с друг затворник, което е преминало във физическа разправа. Сбиването е било прекратено незабавно от служителите на затвора.

Малко след това - около 13:45 ч., се е стигнало до нов вербален инцидент между Миле Янакиески и четвърто лице, който също е ескалирал до физическа агресия. Служителите на затвора отново са се намесили и са спрели разправата.

В Северна Македония арестуваха бившия председател на парламента и министри

В Северна Македония арестуваха бившия председател на парламента и министри

За терористичен заговор с нападението над парламента през 2017 година

Двамата министри са били прегледани от лекар и са получили медицинска помощ. Те не са пострадали сериозно и не се е наложило да им бъдат оказвани допълнителни медицински грижи в друго заведение.

Директорът на затвора Гоко Котевски заяви, че по случая ще бъде направена проверка и ако се установи пропуск от страна на служителите, ще им бъде потърсена отговорност.

Ристовски и Янакиески бяха задържани заради размириците при превземането на парламента от протестиращи граждани на 27 април 2017 г. Тогава бяха ранени над 100 души.

Сблъсъци в македонския парламент
Обновена

Сблъсъци в македонския парламент

След избора на албанец за председател на Народното събрание