Двете Кореи започнаха работа по премахване на мините от демилитаризираната зона в съответствие с последното споразумение за намаляване на напрежението и предотвратяване на инцидентни сблъсъци.

Нова среща Тръмп-Ким Чен-ун след октомври, обяви Помпео

Нова среща Тръмп-Ким Чен-ун след октомври, обяви Помпео

Работим усърдно, за да сме сигурни, че ще имаме точните условия

Информацията съобщиха от военното министерство на Южна Корея, цитирано от местната агенция "Йонхап".

На последната среща на президента на Южна Корея Мун Дже-ин и севернокорейския лидер Ким Чен-ун в Пхенян през миналия месец военните министри на двете държави подписаха споразумение, което е продължение на декларацията от април. Двете страни обещават да прекратят "всички враждебни актове" и практически да премахнат опасността от война.

Ким Чен-ун иска бързо ядрено разоръжаване и среща с Тръмп
Обновена

Ким Чен-ун иска бързо ядрено разоръжаване и среща с Тръмп

Това съобщи президентът на Южна Корея Мун Дже-ин

Военните на двете държави започнаха да разминират част от демилитаризираната зона. Те също планират от следващата година да започнат да събират останките на загинали войници по време на Корейската война.

В съобщението на ведомството се отбелязва, че са започнали работа по премахване на мините и че двете държави ще положат общи усилия за изпълнение на договореностите.

Ким Чен-ун изпрати Мун Дже-ин с два тона гъби

Ким Чен-ун изпрати Мун Дже-ин с два тона гъби

Завършиха тридневната си среща с изкачване на свещен планински връх

Разминирането на Общата зона за сигурност в демилитаризираната зона ще продължи 20 дни. Двете Кореи и Командването на ООН се очаква да започнат тристранни консултации по различни въпроси, включително как да действат войниците след разоръжаването. В дневния ред може да бъде включена и идеята двете Кореи да разположат по 35 войници в Общата зона за сигурност за съвместни операции.

Срещата с Тръмп донесе геополитическа стабилност, обяви Ким Чен-ун пред Мун Дже-ин

Срещата с Тръмп донесе геополитическа стабилност, обяви Ким Чен-ун пред Мун Дже-ин

Лидерите на двете Кореи провеждат първите задълбочени разговори в Пхенян

В района на Cheorwon разминирането ще продължи до 30 ноември. Там се провежда една от най-интензивните битки през Студената война.

Общата зона за сигурност е с дължина 250 километра. Това е единственото място в демилитаризираната зона, където войниците на двете държави са лице в лице.