Бившият вицепрезидент на САЩ Джо Байдън е фаворит за кандидат на Демократическата партия за президент на изборите през 2020 г. Байдън води с 10% на настоящия държавен глава Доналд Тръмп, показва проучване на "Фокс нюз".

Байдън отразява настроението в Демократическата партия, тъй като демократите искат някой, който ще обедини американците, ще осигури стабилно лидерство и ще има високи етични стандарти.

За Джо Байдън управлението на Тръмп е "отклонение в историята на САЩ"

За Джо Байдън управлението на Тръмп е "отклонение в историята на САЩ"

Бил "заплаха за основните ни ценности"

Бившият вицепрезидент е подкрепян от 32% от демократите. Бърни Сандърс е далеч назад с 13%, а Елизабет Уорън е трета с 9 на сто. От март Сандърс е загубил 10%, а Уорън е увеличила подкрепата си с 5%. Подкрепата за Байдън е нараснала с 1%.

Ако президентските избори се провеждат днес, Байдън ще победи Тръмп с 10% разлика (49-39 на сто), а Сандърс с 9 процента (49-40 на сто). Уорън ще бъде подкрепена с 2% повече от Тръмп (43-41%), което означава, че са в рамките на статистическата грешка.

Тръмп и Байдън премериха сили в Айова

Тръмп и Байдън премериха сили в Айова

Ключов щат за вота в САЩ

Позицията на Тръмп е много по-добра в сравнение с преди 4 г. През юни 2015 г. Хилари Клинтън водеше на американския милиардер със 17%.

Проучването е проведено от 9 до 12 юни 2019 г. съвместно с Beacon Research и Shaw & Company. В него са участвали 1001 души.

Джо Байдън: Тръмп е екзистенциална заплаха за САЩ
Обновена

Джо Байдън: Тръмп е екзистенциална заплаха за САЩ

Според CBS News Байдън планира да нарече Тръмп "екзистенциална заплаха" за САЩ