Американският сенатор Джон Маккейн определи срещата на върха в Хелзинки между президентите на САЩ и Русия Доналд Тръмп и Владимир Путин като "трагична грешка".

Според Маккейн съвместната пресконференция между Путин и Тръмп е "една от най-срамните речи на президента". Срещата в Хелзинки също показа, че американското президентство е в "най-ниската точка в историята".

Сенаторът Джон Маккейн добави, че щетите, причинени от американския президент и от неговата "наивност, егоизъм, състрадание към автократите", са "трудно изчислими".

Путин предлага примирие на Робърт Мълър

Путин предлага примирие на Робърт Мълър

Русия търси сътрудничество със САЩ

"Изглеждаше, че Тръмп и Путин говорят по един и същ сценарий, а президентът Доналд Тръмп съзнателно реши да защити тиранина от въпроси, зададени от свободната преса, и гарантира на Путин стабилна платформа за разпространяване на пропаганда и лъжи", каза Маккейн.
Той забеляза, че нито един от предшествениците на Тръмп не се "унижавал толкова пред тиранин".

Тръмп: Вярвам в разузнаването на САЩ

Тръмп: Вярвам в разузнаването на САЩ

С Русия да загърбим миналото

Според Маккейн американският лидер "не може да каже истината на своя съперник". "Нашият президент не можа да защити онова, което ни направи това, което ние сме, а именно - състоянието на свободните хора, които са отдадени на ценностите на свободата у нас и в чужбина", каза сенаторът. Маккейн добавя, че американските президенти трябва да са първите сред тези, които поддържат тези ценности.

Демократ: Нови санкции срещу Русия

Демократ: Нови санкции срещу Русия

САЩ и Русия пред нови предизвикателства

"Американците чакат и вярват, че президентът Тръмп ще поеме тази отговорност. Остава само да се надяваме, че те не се надяват напразно", завърши сенаторът.