Британският премиер Борис Джонсън заяви, че всички кандидати за Консервативна партия за изборите на 12 декември са обещали да подкрепят сделката му за Брекзит, предаде "Ройтерс".

Джонсън решен да доведе до край Брекзит

Джонсън решен да доведе до край Брекзит

Противното би означавало несигурност

Така постигането на споразумение през парламента, ако партията му спечели мнозинство, вече е възможно.

"Всичките 635 кандидати ми обещаха, че ако бъдат избрани, ще гласуват в Парламента, за да можем да прекратим несигурността и най-накрая да напуснем ЕС", каза Джонсън пред Telegraph.

Коментирайки отделно своята данъчна политика, премиерът каза, че намаляването на данъците може да засили икономиката, но добави, че забавя плановете за увеличаване на прага на данъчната ставка от 40%, заявявайки, че целта е първо "да се вдигне тежестта" за групи с ниски доходи.

Стърджън: Брекзит засяга най-тежко Североизточна Шотландия

Стърджън: Брекзит засяга най-тежко Североизточна Шотландия

По време на предизборно събитие

"Ние искаме да намалим тежестта на данъчното облагане", каза Джонсън. "Това е голяма наша амбиция, но ние първо ще  вдигнем тежестта върху хората с ниски доходи."

Проучвания на общественото мнение, публикувани в събота, показаха, че консерваторите имат най-високото ниво на подкрепа от 2017 г. насам, като партията води на опозиционната лейбъристка с 10-17 пункта в четири различни допитвания.

Туск: Брекзит е краят на Британската империя, Русия е стратегически проблем

Туск: Брекзит е краят на Британската империя, Русия е стратегически проблем

Макрон е "нашата надежда за бъдеще, но не е нужно да си историк, да разбереш, че няма суверенна Европа без интегрирани, стабилни Балкани"

Анализаторите обаче предупреждават, че Брекзит, който раздели партии и техните избиратели, може да направи резултата от предстоящия вот крайно непредсказуем.