Президентът на Турция Реджеп Ердоган проведе консултации с държавните глави на Франция и Русия относно ситуацията в Сирия, съобщава в. "Хюриет".

В телефонен разговор с Владимир Путин двамата се договориха да работят заедно за намаляване на напрежението в Сирия и да продължат усилията за политическо решение.

Ердоган е притеснен от "канадската борба" на световните сили в Сирия

Ердоган е притеснен от "канадската борба" на световните сили в Сирия

Онези, които подкрепят режима на убиеца Асад, правят грешка и онези, които подкрепят терористите от ПДС, също правят грешка

От своя страна президентът на Русия определил действията на САЩ и техните съюзници в Сирия грубо нарушение на ООН. Според съобщението на пресслужбата на Кремъл в разговора е била обсъдена изострената ситуация около Сирия в резултат на ракетните удари на САЩ и техните съюзници срещу територията на тази страна.

Руската и турската страна смятат, че е е необходимо да се активизира тяхното взаимодействие, насочено към реален напредък на процеса на политическо уреждане в Сирия.

Тръмп и Ердоган поддържат връзка заради кризата в Сирия

Тръмп и Ердоган поддържат връзка заради кризата в Сирия

Администрацията на Тръмп не дава подробности за разговора

Еманюел Макрон посочил пред Ердоган, че иска да засили координацията между двете страни през следващите дни в търсене на политическо решение за Сирия.

Ердоган по-рано разговаря по телефона с британския премиер Тереза Мей.