Европейският съюз ще одобри отлагане, ако през следващата седмица британският парламент прокара споразумението за Брекзит, обяви източник от Елисейския дворец, цитиран от медии.

Представителят от френското президентство подчерта, че ЕС само ще се съгласи на "техническо" отлагане, ако парламентът на Обединеното кралство прокара споразумението за излизане през следващата седмица. Според източника, ако споразумението не бъде одобрено, някои държави ще се противопоставят.

Корбин подкрепи втори референдум за Брекзит

Корбин подкрепи втори референдум за Брекзит

След гласуването в британския парламент

Ако Лондон излезе с "ясна алтернатива" като нов референдум или избори, Брюксел може да обмисли по-голямо отлагане, поясни източникът и допълни, че няма смисъл от отлагане на Брекзит без ясен план. Ако Камарата на общините отхвърли предложението през следващата седмица и няма алтернатива, сценарият без сделка ще надделее, предупреди източникът.

Вчера британският парламент отхвърли поправка за организиране на втори референдум и одобри предложението на правителството за отлагане на Брекзит.

Барние: Тази сделка за Брекзит е единствената възможна

Барние: Тази сделка за Брекзит е единствената възможна

Британският парламент гласува гласува за отлагане на Брекзит.

Междувременно представител на британското правителство обяви, че следващото ключово гласуване на споразумението за напускане на ЕС най-вероятно ще се проведе във вторник вечерта следващата седмица.