Европейският съюз вече е решил да отхвърли поправката "Брейди", ако бъде подкрепена от британските депутати, пише "Гардиън", позовавайки се на "Блумбърг".

Брюксел ще повтори позицията си, че няма да предоговаря сделката за Брекзит.

Корбин поиска тримесечно отлагане на Брекзит

Корбин поиска тримесечно отлагане на Брекзит

Той отново призова правителството да отхвърли идеята за напускане на ЕС без споразумение

По-рано днес премиерът на Обединеното кралство Тереза Мей призова депутатите да гласуват поправката "Брейди" за промени в сделката с ЕС.

Поддръжниците на поправката искат предпазният механизъм за Ирландия да бъде заменен от алтернативи за избягване на "твърда" граница, да се подкрепи напускане на ЕС със споразумение и следователно да се подкрепи споразумението за напускане с тази промяна.

Лейбъристите застават зад поправката „Купър” за изключване на Брекзит без сделка

Лейбъристите застават зад поправката „Купър” за изключване на Брекзит без сделка

Ако бъде приета, правителството ще бъде принудено да отложи Брекзит

"ЕС27 и Комисията вече подготвиха отговор в случай, че поправката "Брейди" бъде приета тази вечер, като ще заявят, че няма да предоговарят споразумението за напускане", каза представител пред "Блумбърг".

Източник от ЕС също потвърди пред "Гардиън", че такъв отговор може да се очаква.

В същото време стана ясно, че премиерът Мей е провела телефонен разговор с председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер, който е заявил, че ЕС няма да промени позицията си.

Съгласно условията за предпазния механизъм в споразумението за напускане цяла Великобритания ще остане в митническия съюз до постигане на алтернативна договореност, такава като всеобхватно търговско споразумение или технологично решение, за да се избегне "твърда" граница с Ирландия.

Северноирландците подкрепиха плана „Малтхаус” за Брекзит

Северноирландците подкрепиха плана „Малтхаус” за Брекзит

Демократичната юнионистка партия дава одобрението си за плана "Малтхаус

Поддръжниците на Брекзит се опасяват, че страната ще бъде заклещена в митническия съюз и ще убие надеждите на Великобритания за независима търговска политика. Някои консерватори призовават предпазният механизъм да бъде изваден от сделката за Брекзит или да имат възможност едностранно да напуснат механизма, или да бъде за някакъв конкретен период.

ЕС отхвърля компромисен план на торите за Брекзит като неработещ

ЕС отхвърля компромисен план на торите за Брекзит като неработещ

Договореностите са известни като "Компромиса Малтхаус"