Лидерът на Лейбъристката партия Джереми Корбин заяви, че ще подкрепят поправка, която призовава за отлагане на Брекзит с три месеца, пише "Гардиън".

По време на дебат в Камарата на общините Корбин обяви, че лейбъристите ще подкрепят поправката "Купър", но само тримесечно отлагане на Брекзит.

Той отново призова правителството да отхвърли идеята за напускане на ЕС без споразумение.

Мей призова депутатите да гласуват поправката "Брейди" за промени в сделката с ЕС

Мей призова депутатите да гласуват поправката "Брейди" за промени в сделката с ЕС

Мей защити решението си да гласува срещу оригиналния си план

Всички опозиционни партии в Камарата на общините са против сценарий без сделка, подчерта лейбъристът. По думите му финансовият министър Филип Хамънд също е против, тъй като би било безотговорно.

Според него "неизбежно" е удължаването на Брекзит, защото правителството "дори не е близо" до приемането на необходимото законодателство за процеса по напускане до 29 март.

Корбин потвърди намеренията си да се бори Великобритания да остане в митническия съюз на ЕС, за да се защитят работните места.

Ние сме свидетели на "дълъг и бавен упадък на правителството", атакува той. По думите му премиерът Тереза Мей отказва да приеме волята на Камарата на общините, която категорично отхвърли договореното от нея споразумение.

Според Корбин Мей не е разяснила какви алтернативи ще искат от ЕС за предпазния механизъм за Ирландия.