Консервативната партия не събра нужния брой гласове за иницииране на вот на недоверие срещу премиера на Великобритания Тереза Мей, пише ТАСС, позовавайки се на британския вестник "Сън", който цитира източници.

Според правилата в Консервативната партия битката за лидерството може да започне, ако председателят на партията подаде оставка или ако 15% от торите (в момента 48 консерватори) изпратят писмо на председателя на Комисия 1922 за организиране на вот на недоверие. Ако Мей изгуби на подобно гласуване, партията ще трябва да избере нов лидер. Но ако спечели, тя ще получи подкрепа за прокарване на предложения през годината.

Люксембург констатира: Не е възможно по-добро споразумение за Брекзит

Люксембург констатира: Не е възможно по-добро споразумение за Брекзит

"Всяко споразумение е по-добро от липсата на споразумение"

Британският вестник отбелязва, че до момента недоволните тори са събрали група от 42-ма консерватори, тоест необходими са още 6, за да се задейства процедурата по сваляне на Мей.

"Сън" пише, че 25 консерватори публично са заявили, че са изпратили писма на Комисия 1922, обединяващи редовите депутати от Консервативната партия. Други 17 консерватори са изпратили писмата си на Комисия 1922 без публично да се огласява.

Мей защитава плана за Брекзит пред бизнеса

Мей защитава плана за Брекзит пред бизнеса

Предстоят поредни тежки преговори с Брюксел през следващите седмици

Изданието отбелязва, че поддръжката за вътрешнопартиен преврат срещу Мей се е оказала не толкова голяма, както са се надявали организаторите - радикалните евроскептици.

Мей: Няма алтернативен план за Брекзит

Мей: Няма алтернативен план за Брекзит

"Страстно вярва", че е "задала правилния курс"

Преди няколко дни "Дейли телеграф" писа, че вотът на недоверие може да се състои на 20 ноември, вторник.

Отмъщението на лъжите за Брекзита

Отмъщението на лъжите за Брекзита

Мей се е вкопчила в своята фикс идея...