Няма алтернативен план за Брекзит. Това заяви премиерът на Великобритания Тереза Мей, цитирана от британски медии.

Мей подчерта, че "страстно вярва", че е "задала правилния курс" на страната с договореното с ЕС споразумение за Брекзит.

Отмъщението на лъжите за Брекзита

Отмъщението на лъжите за Брекзита

Мей се е вкопчила в своята фикс идея...

В коментар за вестник "Сън" Мей се защитава, че е изпълнила обещанията на правителството да се прекрати свободното движение на хора, да се прекратят "огромните годишни плащания за ЕС", Великобритания си връща законите, осигурява си гладки търговски отношения с Общността и избягва "твърда" граница с Ирландия.

Петима министри лобират пред Мей да предоговори сделката за Брекзит с ЕС

Петима министри лобират пред Мей да предоговори сделката за Брекзит с ЕС

Андреа Лийдсъм, Майкъл Гоув, Лиъм Фокс, Крис Грейлинг и Пени Мордонт

Министър-председателят също предупреди за последствия, ако парламентът не подкрепи споразумението.

"Ако депутатите отхвърлят споразумението, ние просто ще се върнем отначало. Това би означавало още по-голямо разделение, още по-голяма несигурност и провал при изпълнението на волята на британския народ. Няма алтернативен план на масата. Няма различен подход, който може да помогне за постигане на споразумение с ЕС. Курсът, който зададох, е правилният за нашата страна и единственият, който работи", убедена Тереза Мей.

Стивън Баркли е назначен за министър за Брекзит

Стивън Баркли е назначен за министър за Брекзит

Амбър Ръд ще замени Естер Маквей като министър на труда и пенсиите

Междувременно бившият министър за Брекзит Доминик Рааб смята, че премиерът не е отстоял на тормоза на ЕС относно споразумението за Брекзит, пише "Гардиън". Пред "Сънди таймс" той подчерта, че не може да приеме условията на споразумението. Според него Обединеното кралство трябва да поиска споразумение, което позволява едностранно оттегляне от митническия съюз.