Великобритания вероятно ще отложи Брекзит и е възможно да има още един референдум, така че противниците на членството в Европейския съюз да се организират. Това заяви един от най-големите поддръжници на Брекзит на Острова Найджъл Фараж, цитиран от "Ройтерс".

И след Брекзит пътуваме до Великобритания без визи

И след Брекзит пътуваме до Великобритания без визи

Захариева увери, че британското правителство е поело ангажимент за това

Опасявам се, че Камарата на общините на практика ще отмени този Брекзит. Според мен най-вероятният изход от всичко това е удължаване на Член 50. Може да има друг референдум, коментира той пред Скай нюз.

Поддръжниците на оставане в ЕС са добре финансирани, добре организирани. Те са подготвят за друг референдум. Би било нехайно от евроскептиците да не го направят, отбеляза Фараж.

Светослав Малинов: Отлагане на Брекзит е най-доброто за европейците сега

Светослав Малинов: Отлагане на Брекзит е най-доброто за европейците сега

"Британският политически елит постепенно тласкаше лодката към сблъсъка"

Запитан за бъдещето на Партията за независимост на Великобритания, която той ръководеше, евроскептикът отговори, че е "неспасяемо", нужно е различно "средство".

По-рано тази седмица премиерът на Великобритания Тереза Мей понесе историческа загуба, след като повечето депутати отхвърлиха споразумението й с ЕС за Брекзит. След това обаче тя спечели вот на недоверие, внесен от опозицията.