Водещият експерт по инфекциозни болести на САЩ д-р Антъни Фаучи се съмнява във възможностите за тестване на страната, предаде CNN.

Това е ключово за борбата с коронавируса в страната, тъй като няколко щати и градове вече искат поне частично да стартират икономиките си по време на продължаващата пандемия на коронавирус.

Самият президент Доналд Тръмп обяви план в няколко фази, като подчерта, че губарнаторите са отговорни за самото масово тестване, а Вашингтон ще им предостави достатъчно тестове за целта.

Тръмп: Губернаторите са отговорни за тестването за коронавируса

Тръмп: Губернаторите са отговорни за тестването за коронавируса

Властите разкриха плана за "отварянето" на страната след мерките, взети за ограничаването на епидемията

САЩ са тествали над 4 млн. души, но това е над 1% от населението.

Коментарите на Фаучи противоречат на редовните уверения на Тръмп.

Междувременно, Камарата на представителите (долната камара на американския Конгрес), одобри икономическа помощ на стойност 484 милиарда долара, предназначена за малките бизнеси и болниците.

Мерките получиха 388 гласа "за" срещу 5 гласа "против".

Тръмп вече заяви, че ще подпише законопроекта, който прие Сената единодушно във вторник.

Снимка 476970

Източник: EPA/БГНЕС

Миналия месец Вашингтон прие най-големия пакет от икономически стимули в историята на САЩ, с 2 трилиона долара помощ за коронавирус.

Исторически връх отбеляза броят на американците, които са изгубили работата си заради ограничителните мерки срещу коронавируса. Рекордни 26 милиона работни места са изгубени в САЩ само за 5 седмици.

Още 4,4 милиона души са се записали на борсата за парични обезщетения за безработица само през миналата седмица, обявиха от Департамента по труда. Така общо за пет седмици повече от 26 милиона американци са останали без работа.

26 млн. работни места изгубени в САЩ само за 5 седмици

26 млн. работни места изгубени в САЩ само за 5 седмици

Още 4,4 милиона души са се записали на борсата за парични обезщетения за безработица

Данните сочат, че за последните 10 г. от Голямата рецесия американската икономика е открила по-малко работни места в сравнение с изгубените за малко над месец.

САЩ имат над 845 000 потвърдени случая на вируса и 46 800 смъртни случая.