От месеци американският президент Доналд Тръмп не е участвал в заседанията на COVID щаба.  Това заяви топ експертът по инфекциозни заболявания в САЩ доктор Антъни Фаучи, цитиран от "Блумбърг".

Работната група сега се събира около веднъж седмично, за разлика от ежедневните си събирания в началото на пандемията. Екипът провежда и редовни разговори с губернатори, а на практика неговите медицински експерти се срещат, каза Фаучи.

Вместо това, вицепрезидентът Майк Пенс, който оглавява екипа на държавно ниво активно си взаимодейства с експертите, потвърди Фаучи.

Вместо това, президентът разчита на съветите на Скот Атлас, който изрази скептицизъм относно ползата от носенето на маски, настоя за възобновяване на страната и каза, че е за предпочитане младите, здрави хора да бъдат изложени на вируса.

Тръмп: Като вицепрезидент Байдън се провали с по-малко заразния свински грип

Тръмп: Като вицепрезидент Байдън се провали с по-малко заразния свински грип

Президентът отново атакува управлението на своя конкурент

Фаучи също така защити масовото носене на предпазни маски за лице като мярка за неразпространение на вируса.

Припомняме, че президентът на САЩ Доналд Тръмп по-рано нападна топ експерта.

Американският лидер критикува Фаучи и други експерти по време на конферентен разговор със служители от предизборния си екип.

"Хората се умориха от коронавируса", казал президентът, според репортери, които са чули разговора.

"Хората се умориха да слушат Фаучи и всички тези идиоти", продължи Доналд Тръмп.

Президентът добави, че Фаучи, който ръководи Националния институт по алергии и инфекциозни болести от 1984 г., е "приятен човек", но той е "тук 500 г.".

Държавният глава също заяви, но без да представя доказателства, че починалите от коронавирус в САЩ щели да бъдат 800 000, ако е следвал съвета на Фаучи.

"Фаучи е бедствие", нападна Тръмп.

В интервю за американска телевизия експертът по инфекциозни болести коментира, че "изобщо не е" изненадан, че Тръмп се зарази с коронавирус, защото организира масови събития с минимални мерки за социална дистанция и носене на маски дни преди да се разболее.

Тръмп: Хората се умориха да слушат "бедствието" Фаучи и всички тези идиоти

Тръмп: Хората се умориха да слушат "бедствието" Фаучи и всички тези идиоти

Хората се умориха от коронавируса

По-рано Тръмп атакува на здравни теми и конкурента си Джо Байдън, като припомни свинския грип и борбата с него на демократа - тогава вицепрезидент.