Водещият здравен инспектор на САЩ д-р Антъни Фаучи заяви в понеделник, че е "обезпокоен и загрижен", че ежедневно в САЩ се диагностицират около 40 000 нови случая на COVID-19, предаде businessinsider.com.

Фаучи също потвърди в понеделник, че не е участвал в лечението на президента Доналд Тръмп за коронавирус и каза, че лекарите на президента са квалифицирани да го лекуват.

Той бе лаконичен по темата за здравето на държавния глава, с когото често влиза в конфликт по отношение мерките срещу пандемията. 

По време на интервюто Фаучи отказа да коментира противоречивото пътуване на кортежа на президента около медицинския център "Уолтър Рийд" в Бетесда, Мериленд, където е хоспитализиран.

Доналд Тръмп изненада симпатизанти - помаха им от автомобила си

Доналд Тръмп изненада симпатизанти - помаха им от автомобила си

Президентът беше с маска в кола

Припомняме, че Тръмп бе остро критикуван от лекари за разходката.

Фаучи също така заяви, че се притеснява от предстоящото застудяване през есента и зимата, което ще накара хората на прекарват повече време в закрити пространства, а това представлява повишен риск от разпространение и на коронавируса.

Според данните от университета Джон Хопкинс поне 7,4 милиона души в САЩ до момента са заразени от коронавируса и над 209 000 са починали. В световен мащаб повече от 1 000 000 души са починали от усложнения, произтичащи от COVID-19.