Антъни Фаучи, топ експерт по инфекциозни болести в САЩ, заяви, че американците, по-малко изложени на риск от заразяване с Covid-19, могат да имат достъп до ваксина до април.

"Бих казал, че до април ще можете да се ваксинирате", каза той по CNN, като посочи, че времевата рамка е приблизителна.

Доставчиците на здравни грижи и високорисковите групи като възрастните хора вероятно ще бъдат в предната част на линията, каза Фаучи. Вчера той заяви в интервю за CNN, че някои от първите ваксинации могат да се извършат в края на месеца или през декември.

Той призна логистичните предизвикателства, свързани с разпределението на дози, но каза, че програмата "Warp Speed" има за цел да помогне за преодоляване на тези препятствия.

Фаучи, един от най-известните специалисти по инфекциозни болести в света, е директор на Националния институт по алергии и инфекциозни болести повече от три десетилетия. Той е един от водещите експерти в екипа на президента Доналд Тръмп за борба с коронавируса и често излиза с препоръки в противоречие с позицията на американския лидер.

Тръмп заплаши да уволни Фаучи след изборите

Тръмп заплаши да уволни Фаучи след изборите

Американският лидер заяви, че той е свестен човек, но прави голяма греша

Вестник "Вашингтон пост" публикува интервю с Фаучи, в което той предупреждава, че САЩ трябва да се подготвят за много страдание. Той прогнозира над 100 000 случая на коронавирус на ден и висока смъртност.

Според Фаучи положението е много тежко.

Тръмп заплаши да уволни топ експерта. Той отправи заканата по време на среднощен митинг във Флорида 24 часа преди президентските избори в САЩ, пише "Гардиън".

Американският лидер заяви, че той е свестен човек, но прави голяма греша.