ФБР съобщи, че разследва инцидент, при който конвой от автомобили, развяващи флагове в подкрепа преизбирането на Доналд Тръмп, притиснаха автобус от кампанията на Джо Байдън на магистрала в Тексас, информира "Ройтерс".

Случаят е от петък и е хванат на видео, което американският лидер публикува на страницата си в "Туитър" и написа: "Обичам те Тексас". Инцидентът принуди кампанията на Байдън да отмени най-малко две предизборни събития в Тексас. Демократите обвиниха президента в насърчаване на поддръжници да сплашват опонентите.

Видеото показва няколко автомобила, развяващи флагове в подкрепа на Тръмп, да притискат автобус от кампанията на Байдън, движещ се между Сан Антонио и Остин.

От кампанията на Байдън се оплакаха, че поддръжниците на Тръмп са се опитали да принудят автобуса да забави и да излезе от пътя.

Изумително висока активност в Тексас дава надежда на Байдън за разгром на Тръмп

Изумително висока активност в Тексас дава надежда на Байдън за разгром на Тръмп

Демократите мечтаят

От автобуса се обадили на полицията, която помогнала да стигне до дестинацията си.

Говорител на ФБР съобщи, че отделът на бюрото в Сан Антонио е информиран и разследва случая. Не се разкрива повече информация.

В неделя вечерта Тръмп използва "Туитър", за да разкритикува ФБР заради това, че разследва негови поддръжници. "Според мен тези патриоти не са направили нищо лошо".

Байдън коментира във Филаделфия, че никога не са виждали подобно нещо или най-малко никога не са имали президент, който смята, че това е хубаво нещо.

Блумбърг ударно финансира Байдън в Тексас и Охайо

Блумбърг ударно финансира Байдън в Тексас и Охайо

Блумбърг атакува Флорида като щат

Нито Байдън, нито кандидатът за вицепрезидент Камала Харис са били на автобуса. Texas Tribune пише, че сред пътниците са били кандидат от Демократическата партия за място в Конгреса и бившият сенатор Уенди Дейвис.

Социологическите проучвания показват, че Байдън е необичайно конкурентен в Тексас. Той изостава от Тръмп с 2-3% според някои социологически проучвания.