Социалната платформа "Фейсбук", забъркала се в голям скандал с неправомерно използване на лични данни, потвърди също, че е събирала информация за хора и извън социалната мрежа, информира АФП.

Зукърбърг може да бъде изслушан и от ЕП

Зукърбърг може да бъде изслушан и от ЕП

Антонио Таяни смята да отправи писмена покана…

По време на разгорещен дебат в Конгреса през миналата седмица изпълнителният директор Марк Зукърбърг обяви, че "Фейсбук" е събирал информация освен тази, която потребителите са споделили в профилите си.

„Фейсбук” не е организация за следене, обяви Зукърбърг пред Конгреса
Обновена

„Фейсбук” не е организация за следене, обяви Зукърбърг пред Конгреса

Втори пореден ден американски законодатели изслушват шефа на "Фейсбук"

Когато посетите сайт или приложение, което използва нашите услуги, ние получаваме информация, дори и да сте излезли от профила си или нямате профил във "Фейсбук", съобщи директорът "Продуктов мениджмънт" Дейвид Басър в блок в социалната мрежа.

Зукърбърг обяви: Facebook е в постоянна битка с Русия

Зукърбърг обяви: Facebook е в постоянна битка с Русия

"Това е надпревара. Те ще продължат да стават по-добри"

"Това се случва, защото другите приложения и сайтове не знаят кой използва "Фейсбук", добави той.

Басър поясни, че "много" сайтове и приложения използват услугите на "Фейсбук", за да се целят към съдържание и реклами, включително чрез бутоните Like и Share в социалната мрежа, когато хората използват профила си в социалната платформа, за да влязат в друга страница или приложение.

Но той подчерта, че практиката е широкоразпространена, тъй като компании като Google и Twitter правят същото.

Зукърбърг се извини за изтичането на данни за потребителите на Фейсбук

Зукърбърг се извини за изтичането на данни за потребителите на Фейсбук

Cambridge Analytica се възползва...

"Повечето сайтове и приложения изпращат същата информация до множество компании всеки път, когато бъдат посетени", изтъкна представителят на "Фейсбук".

Според него има три основни начина, чрез които "Фейсбук" използва информацията от интернет страниците и приложенията: предоставяне услугите на "Фейсбук" на тези сайтове и приложения; подобряване безопасността и сигурността на социалната мрежа и увеличаване продуктите и услугите на платформата.

"Искам да стане ясно: ние не продаваме лични данни на хора. Точка", заключи той.

Зукърбърг заяви, че "Фейсбук" се е провалил при защитата на информацията на потребители, след като стана ясно, че британската компания Cambridge Analytica е използвала данни на 87 милиона потребители преди президентските избори в САЩ.