Бившият съветник по национална сигурност на Белия дом Майкъл Флин е уверил свой бивш съдружник, че санкциите срещу Русия ще бъдат отменени, пише "Вашингтон поуст".

Кремъл: Путин не е бил повлиян от Майкъл Флин

Кремъл: Путин не е бил повлиян от Майкъл Флин

В петък Флин се призна за виновен, че е излъгал ФБР

По време на речта на Доналд Тръмп пред Конгреса при встъпването му в длъжност през януари Флин е изпратил текстово съобщение на бивш бизнес сътрудник, в което заявил, че е "добре да се изпълни" план за изграждане на ядрени централи в Близкия изток в партньорство с руските интереси.

Флин уверил въпросната личност, че санкциите на САЩ срещу Русия ще бъдат отменени от администрацията на Тръмп, за да се улесни сключването на споразумението, разкрил бизнесменът пред свидетел.

Зетят на Тръмп вероятно е наредил на Флин да контактува с Русия

Зетят на Тръмп вероятно е наредил на Флин да контактува с Русия

Флин не е действал по своя воля...

Самият свидетел пък съобщил информацията пред Илайджа Къмингс, топ демократ в Комисията за надзор към Камарата на представителите на САЩ, който разкрил подробности в писмо до председателя на комисията Трей Гоуди.

Майкъл Флин призна, че е лъгал ФБР за Русия

Майкъл Флин призна, че е лъгал ФБР за Русия

Лъгал "съзнателно и умишлено"

Къмингс не разкри самоличността на свидетеля. Конгресменът е поискал от Гоуди да принуди Белия дом да предостави документи за Флин, подчертавайки, че комисията има доказателства, че Флин се е опитал да манипулира международната ядрена политика с цел финансова изгода за бивши бизнес партньори на Майкъл Флин.