Франция регистрира първия си случай на новия вариант на коронавирус, броят на случаите и смъртните случаи от COVID-19 в страната повишават опасенията за нова вълна от вируса, ударил втората по големина икономика в еврозоната, съобщава "Ройтерс".

Френското министерство на здравеопазването заяви, че французин, който наскоро е пристигнал във Франция от Лондон, е с положителен тест за новия вариант на коронавируса.

Министерството заяви, че случаят - първият във Франция - е открит в град Тур. Въпросният мъж пристигна от Лондон на 19 декември. В момента той се е самоизолирал и се чувства добре, добави министерството.

От Великобритания в САЩ само с отрицателен коронавирус тест

От Великобритания в САЩ само с отрицателен коронавирус тест

Ако пътниците откажат тест, авиокомпанията трябва да откаже качване

Британският министър на здравеопазването Мат Ханкок заяви на 14 декември, че скокът на случаите на COVID в Обединеното кралство може да е свързан с новия вариант на вируса в страната.

Ханкок каза, че са установени повече от 1000 случая на новия вариант, главно в Югоизточна Англия.

Страните по света през последните дни затвориха границите си както за Великобритания, така и за Южна Африка след идентифицирането на случаите на новия, бързо разпространяващ се вариант на коронавирус в тези страни.

Франция регистрира 20 262 нови, потвърдени случая на COVID-19 и още 159 смъртни случая в болници през последните 24 часа.

Понастоящем броят на потвърдените случаи на COVID-19 във Франция възлиза на 2 547 771, докато броят на жертвите на COVID-19 е 62 427.

Новият COVID щам засечен в 8 европейски държави

Новият COVID щам засечен в 8 европейски държави

По-заразен е за младите, предупреждват здравните власти