Франция регистрира 37 014 нови случая на коронавирус през последните 24 часа, съобщи държавният здравен орган в неделя. Още 131 души са починали в болници, като броят им общо е над 94 620 души. Последните данни на случаите в страната показват над 4,54 милиона заразени. Общо 27 712 души се лекуват в болници, а 4872 са в реанимация.

Броят на хората във Франция, които са били ваксинирани от 27 декември миналата година, сега надхвърля 7,79 милиона, включително над 2,674 милиона, които са получили вторите си дози, според данните на Министерството на здравеопазването.

Нови три департамента във Франция поставени под засилен санитарен контрол

Нови три департамента във Франция поставени под засилен санитарен контрол

Така в общо 19 френски департамента ще бъдат прилагани засилени санитарни мерки

Припомняме, че вчера президентът на Франция Еманюел Макрон заяви, че страната ще настигне Великобритания по брой ваксинирани срещу коронавируса "до няколко седмици". Това съобщи Макрон в интервю на фона на спора с Лондон за достъп до ваксини.

Френското правителство е критикувано заради мудната имунизационна кампания, като само 11,45% от французите са получили една или две дози в сравнение с 43,9% от британците.

Макрон граница от 5000 случая на денонощие, но тя все още не е достигната. Запитан дали планират по-строги ограничения, Макрон отговори: "Нищо не е решено".

Франция обвини Великобритания в "изнудване" заради доставките на COVID ваксини

Франция обвини Великобритания в "изнудване" заради доставките на COVID ваксини

"Не можете да играете по този начин"