Още 11 533 души във Франция са дали положителни проби за COVID-19 в рамките на 24 часа. Това е най-малкият брой позитивни за седмица.

В същото време обаче повече пациенти са били приети в болница заради усложнения с вируса, сочат официални данни към неделя.

Броят на новите случаи е намалял с 2414 в сравнение със събота.

Общият брой на потвърдените случаи на COVID-19 във Франция сега възлиза на близо 2,38 милиона.

Още 150 души са починали от болестта за 24 часа, като общите смъртни случаи във Франция са 57 911 от началото на пандемията, показват официални данни.

След отчитане на низходящ тренд от средата на ноември, броят на пациентите с COVID-19 в болница се е увеличил с 259 на 25 239, включително 2 871 сериозни случая, които се нуждаят от жизненоважна подкрепа, еднодневен ръст от 10.

Блокадите във Франция остават, налагат и вечерен час

Блокадите във Франция остават, налагат и вечерен час

По план при добри резултати на 15 декември трябваше да отворят музеи, театри и кина

Във вторник (15 декември) се очаква Франция да навлезе във втората фаза на облекчаване на правилата за блокиране. Полицейски час от 20:00 ч. до 6 часа сутринта ще замени ограничението за цялата страна, въведено в края на октомври.

Кината, театрите и музеите - първоначално планирано да отворят отново на 15 декември - ще изчакат още три седмици, за да могат да приемат публиката, тъй като броят на ежедневните инфекции с COVID-19 не спада толкова бързо, колкото правителството очакваше.

Франция със спад в заболеваемостта, но устойчив брой приети в болница

Франция със спад в заболеваемостта, но устойчив брой приети в болница

От януари започва масова ваксинация в страната

Според уебсайта на Световната здравна организация към 8 декември в света се разработват 214 кандидат-ваксини срещу COVID-19 и 52 от тях са в клинични изпитвания.