Франският президент Еманюел Макрон потвърди във вторник, че четири френски обекта ще участват в производството на ваксини през следващите седмици. На живо по TF1 този вторник, 2 февруари, той кампанията за имунизация, като призна, че темпото ѝ е забавено от производството на самите ваксини.

"Това, което ни ограничава днес, е достъпът до дози", изчисли президентът, добавяйки, че някои от тези дози "трябваше да бъдат доставени на датата", но "бяха отложени от нашите доставчици". Нашето ограничение не е интелектуалната собственост на ваксините, а способността да ги произвеждаме в големи количества. Трябва да мислим и за развиващите се страни", каза Макрон. "Важно е да се организира производството на тези нови ваксини и да се позволи глобално производство за най-бедните страни."

И Франция няма да ваксинира с AstraZeneca хора над 65 години

И Франция няма да ваксинира с AstraZeneca хора над 65 години

Италия, Германия, Австрия, Швеция и Полша вече препоръчаха разпространението да бъде възрастово ограничено

Компанията Delpharm възнамерява да произведе ваксината Pfizer/BioNTech чрез бутилиране на "няколко десетки милиона дози". Recipharm вече планира да продължи с пълненето и опаковането на част от дозите ваксина на Moderna, въпреки че все още не е известно колко. Компанията Fareva ще бъде свързана с производството на все още не одобрената ваксина от германския CureVac в двете си обекти. Sanofi обяви миналата седмица намерението си да произведе продукта на Pfizer/BioNTech, поради забавянето в производството на собствена ваксина.

Франция на прага на нова карантина - затяга мерките срещу COVID-19

Франция на прага на нова карантина - затяга мерките срещу COVID-19

Страната затваря границите си за държави извън ЕС