Гърция ще произвежда антисептици от конфискуван алкохол, съобщава "Политико", позовавайки се на гръцките власти.

Гръцката фармацевтична индустрия ще започне да произвежда антисептични продукти, използвайки конфискувани бутилки алкохол.

Увеличиха се починалите от коронавирус в Гърция

Увеличиха се починалите от коронавирус в Гърция

Още двама души починаха, с които достигнаха общо 17

Балканската държава има недостиг на антисептици, след като гърците ги разграбиха преди в страната да бъде потвърден първи случай на коронавирус.

Гръцкото правителство издаде постановление за намаляване на ДДС върху предпазните маски, ръкавици, антисептичните сапуни, гелове и други продукти за поддържане на хигиена до 6% от 24 на сто. Също ограничи купуването на антисептични и дезинфекциращи продукти до три наведнъж от всеки гражданин на страната, но все още има недостиг в много магазини.

Гърция под пълна карантина заради коронавируса

Гърция под пълна карантина заради коронавируса

Санкцията за нарушаване на забраната ще бъде 150 евро

В Гърция има близо 700 случая на коронавирус и 17 починали, 29 души са се възстановили. 

По последни данни на Световната здравна организация по света има над 334 000 потвърдени случая, а починалите са близо 15 000. Регистрирани са случаи в 189 държави. Данните на Университет "Джон Хопкинс" показват над 381 000 случая и над 16 500 починали в 168 държави.

Можете да следите случаите на коронавирус в България на сайта на Военномедицинска академия, на сайта на Министерството на здравеопазването и за света на инфографиките на Световната здравна организация и на Университет "Джон Хопкинс".