Гърция ще продължи да разширява оградата, която постави през 2012 г. по протежение на северната си граница с Турция, за да предотврати влизането на мигрантите в страната, заяви правителството в понеделник, цитирано от "Ройтерс".

Консервативното правителство взе решението тази година, след като десетки хиляди търсещи убежище се опитаха да влязат в член на Гърция в ЕС в края на февруари, когато Анкара заяви, че вече няма да им попречи да го направят.

Това заяви говорителят Стелиос Пецас,

Гърция е "врата" към Европа за хората, които бягат от конфликтите и бедността в Близкия Изток, като над милион само през 2015-2016 г. са преминали през страната.

Проектът, ръководен от четири гръцки строителни компании, ще бъде завършен в рамките на осем месеца при приблизителна цена от 63 милиона евро.

Ескалацията между Гърция и Турция – много повече от спор за ресурси

Ескалацията между Гърция и Турция – много повече от спор за ресурси

Плановете на Ердоган за хегемония...

12,5-километровата ограда е построена преди осем години, за да спре мигрантите да преминат в Гърция. Тя ще бъде разширена в областите, които за момента не се уточняват.

Напрежението между съюзниците от НАТО Гърция и Турция наскоро ескалира още повече от въглеводородните ресурси в източния средиземноморски регион.