Днес германската коалиция провежда среща за обсъждане на мерки в транспортния сектор, които целят да гарантират, че страната ще изпълни целите си до 2030 г. в борбата с климатичните промени, информира "Дойче веле".

Част от предложенията включват данъчни отстъпки и субсидии за засилване закупуването на електрически автомобили, строителство на нови велоалеи, подобряване на обществения транспорт, насърчаване използването на алтернативни горива и обновяване на железопътната мрежа.

Берлин: Германия не e изправена пред ясно изразена рецесия, но няма признаци за подобряване

Берлин: Германия не e изправена пред ясно изразена рецесия, но няма признаци за подобряване

Германската икономика се сви с 0,1% през април-юни на тримесечна база

75 милиарда евро могат да бъдат похарчени до 2030 г., според предложението на транспортното министерство, видяно от ДПА и "Зюддойче цайтунг".

Но правителството изглежда е разделено как да балансира регулациите, програмите за поощряване и данъка върху въглеродните емисии.

Социалдемократическата партия обяви ясно, че пакетът за защитата на климата може да доведе до разпадане на коалицията, тъй като ако не бъде намерено убедително решение, правителството губи легитимността си.

В Германия говорят за "проклятието" на съветското наследство

В Германия говорят за "проклятието" на съветското наследство

Все още не могат да се отърват от следите, оставени от СССР

На 20 септември се очаква правителството да представи програма, която ще гарантира, че Германия ще изпълни целите в борбата с климатичните промени.