Фризьорските салони са част от бизнесите в Германия, които отварят 2 месеца и половина след затварянето им заради пандемията от коронавируса. Това е още една предпазлива стъпка от властите, които се опитват да балансират между желанието за постепенно разхлабване и ограничаване разпространението на по-вирулетни щамове на COVID-19, информира АП.

Германия затяга контрола по границата с Франция

Германия затяга контрола по границата с Франция

Заради разпространение на щама от ЮАР в Мозел

Миналата седмица учениците от началните училища се върнаха в класните стаи след решение от 10 февруари на канцлера Ангела Меркел и премиерите на 16-те провинции. Те ще се срещнат в сряда, за да решат как да се подходи с останалите ограничения, които са в сила до 7 март.

Някои провинции позволиха на магазините за цветя, за строителни материали, за дома и други да отворят. Повечето магазини бяха затворени на национално ниво от 16 декември. Ресторантите, баровете, спортните обекти и местата за развлечение са затворени от 2 ноември, а хотелите приемат само гости, които пътуват по работа.

Страната регистрира 4732 нови случая на коронавируса през последните 24 часа в сравнение с 4369 преди седмица. 60 души са починали, с които стават общо 70 105.

В Германия зоват ваксината на AstraZeneca да се прилага и при тези над 65 г.

В Германия зоват ваксината на AstraZeneca да се прилага и при тези над 65 г.

В страната е препоръчано ваксината да се прилага на възраст от 18 до 64 г.