Изпълняващият длъжността министър на вътрешните работи на Германия Хорст Зеехофер призова за необходимостта от подпомагане на Полша в защитата на външните граници на Европейския съюз (ЕС) и също така призова за сплотеност на държавите-членки на ЕС за разрешаване на трудната ситуация на полско-беларуската граница, причинена от притока на мигранти, коментира той в интервю за "Функе", цитиран от ТАСС.

"Поляците правят важна услуга тук за цяла Европа. Поради тази причина е необходимо да се помогне на полското правителство да защити външната граница и за целта всички страни-членки на ЕС трябва да се обединят. Сега трябва да разчитаме на цялата демократична световна общност да подкрепи нашите политики", обяснява той.

Действията на Минск за "доставяне на мигранти до Беларус, а след това до границата с Полша с редовен полет представляват много подъл политически метод, който трябва да бъде прекратен". "Ние го наричаме хибридна заплаха, когато хора са използвани да дестабилизират ЕС и особено Германия - това не трябва да преобладава в света".

САЩ, Великобритания и ЕС осъждат Беларус за мигрантската криза

САЩ, Великобритания и ЕС осъждат Беларус за мигрантската криза

Страните са готови да обсъдят санкции срещу властите на Беларус