Министерствата на земеделието и на вътрешните работи на Германия постигнаха съгласие страната да приеме 80 000 сезонни работници от чужбина през следващите два месеца, за да се избегне недостиг на някои плодове и зеленчуци в супермаркетите, информира ДПА.

140 починали и 6156 заразени с коронавирус в Германия за 24 часа

140 починали и 6156 заразени с коронавирус в Германия за 24 часа

Потвърдените случаи на заразени с коронавирус в Германия се увеличиха до 73 522, докато починалите достигнаха 872

Вчера германското лоби на фермерите предупреди, че забраната да се пускат сезонни работници в страната, която е част от мерките срещу коронавируса, ще доведе до по-малко разнообразие по рафтовете на хранителните магазини и до по-високи цени на някои плодове и зеленчуци.

Според новия план по 40 000 работници може да влизат в Германия на месец през април и май. Работниците ще могат да влязат в страната само на групи и със самолет. През първите две седмици на престоя си те ще трябва да останат настрана от другите работници и ще им се забранява да напускат работните си места.

Междувременно германското правителство призова Европейската комисия да одобри европейска ваучерна система за покриване на загубите от отменените турове, полети и събития заради коронавируса. Това е част от подпомагане на туристическия сектор.

„Пандемията не познава ваканция”: Германия удължи социалната дистанция до 19 април

„Пандемията не познава ваканция”: Германия удължи социалната дистанция до 19 април

Днес оценихме ситуация и потвърдихме, че ограниченията...ще бъдат валидни до 19 април