Хонконг в хаос. Протестиращи се събраха пред университети с лъкове и стрели, пише "Гардиън".

Днес градът е парализиран. Полицията се опитва да извърши арести в квартал на Хонконг. Голяма част от обществения транспорт е спрян, а всички университети са затворени след сблъсъци между властите и антиправителствени протестиращи.

Китай настоя "престъпленията" в Хонконг да бъдат наказани

Китай настоя "престъпленията" в Хонконг да бъдат наказани

Протестите не стихват

Около обяд стотици протестиращи излязоха по улиците за трети пореден ден. Те влязоха в сблъсък с полицията.

В сряда сутринта много гари и метростанции бяха затворени, след като протестиращи блокираха пътници и атакуваха влакове. Училищата и университетите са затворени.

Снимка 452570

Източник: ЕПА

Властите изпратиха служители за борба с безредиците в центъра на града и на други места в опит да спрат безредиците, докато студенти от Китайския университет на Хонконг се подготвят за сблъсъци с полицията. Много са въоръжени с коктейли "Молотов", докато други носят лъкове и стрели, които са взети от спортния център към университета.

Сълзотворен газ по улиците на Хонконг

Сълзотворен газ по улиците на Хонконг

Протестите на студентите продължават

Протестиращи призовават основните пътни артерии в различни квартали да бъдат блокирани с тухли и други предмети, блокирайки трафика в града. Полицията прочисти много от барикадите, но скоро след това протестиращите отново ги издигнаха след изтеглянето на силите на реда.

Снимка 452568

Източник: ЕПА

Управляваният от Китай град вече шест месеца не може да се справи с протестите, предизвикани от спорен законопроект за екстрадиране на задържани жители на Хонконг в континентален Китай.

Нови жертви и ранени по протестите в Хонконг

Нови жертви и ранени по протестите в Хонконг

Кадри показват млад мъж да пада на земята, след като е бил прострелян

Дните на недоволство, които започнаха със стачки в понеделник, се очаква да продължат. Учебните занятия ще бъдат подновени в четвъртък.

Снимка 452569

Източник: ЕПА