И през следващия уикенд жителите на 30-те най-големи турски града и град Зонгулдак няма да могат да излизат по улиците, предаде БНР.

Президентът на страната Реджеп Таип Ердоган заяви в телевизионно обръщение, че мярката по ограничаване на движението на хората може да се прилага и занапред, ако се налага. Изявлението беше направено след проведеното заседание на кабинета.

Взети са мерки, за да се избегне струпването на много хора като това, което се случи в петък срещу събота при изненадващото обявяване на забраната за излизане през отминалите почивни дни. Поради това забраната за излизане за предстоящите два неработни дни беше обявена на 13 април.

В обръщението си Ердоган атакува опозицията и заяви, че се надява страната да се избави не само от коронавируса, но и от безспирно работещите да подронват духа на народа терористични организации, медии, политически организации.

Той допълни, че на 4.5 млн. граждани е била осигурена и се осигурява финансова подкрепа. На 32 млн. души са били изпратени кодовете, с които могат да получат безплатно маски.

Комендантският час в Турция струва оставката на вътрешния министър

Комендантският час в Турция струва оставката на вътрешния министър

Сюлейман Сойлу се оттегля

По думите на турския лидер до момента около 5000 заболели от коронавируса са били излекувани в Турция.

Почти 1300 души са починали от заболяването до момента, съобщи здравният министър Фахреттин Коджа. За деня летален изход е бил регистриран при 98 пациенти.

Над 61 000 са заразените в страната, повече от 4000 от тях са новорегистрирани.

Според данните на здравното министерство, 3957 души са излекувани до момента, 511 от тях - през последното денонощие.