Ръководителят на американската компания SpaceX Илон Мъск заяви, че космическият кораб Starship може да приземи астронавти на Луната преди 2024 г., съобщи CNBC .

Генералният инспектор на американската Национална администрация по аеронавтика и космическо пространство (НАСА) Пол Мартин заяви във вторник, че кацането на астронавт на Луната през 2024 г. не е възможно поради частично забавяне на разработването на скафандри. Мъск предложи на НАСА помощ за тази разработка.

Илън Мъск изгуби $27 млрд. миналата седмица

Илън Мъск изгуби $27 млрд. миналата седмица

Миналата седмица акциите на "Тесла" паднаха с 11,5%

SpaceX спечели договор с НАСА за 2,9 милиарда долара миналата седмица по програмата на агенцията Human Landing Systems.

През пролетта на 2019 г. НАСА обяви проекта си Артемида (Artemis) който трябва да бъде реализиран на три етапа. Първият от тях (Артемида 1) предвижда безпилотен полет на космическия кораб "Орион", инсталиран на ракетата Space Launch System (SLS) около Луната и връщането му на Земята. Вторият етап (Артемида 2) е полет около естествения спътник на Земята с екипаж на борда. В третата фаза на мисията (Артемида 3) НАСА очаква да приземи астронавти на Луната през 2024 г. и след това да ги изпрати на Марс приблизително в средата на 2030-те години.