Седмина младежи на възраст между 15 и 21 години са задържани в Берлин, защото са заподозрени, че са подпалили умишлено спящ бездомен човек в метростанция "Шьонлайнщрасе" в немската столица, съобщи вестник "Билд", цитиран от 24 часа.

Нападението се случи на Бъдни вечер.

Властите в Германия са разпространили информация, че седмината са вече задържани. До развръзката се е стигнало след като полицията пусна снимки и видеозапис на заподозрените.

В Германия готвят антитерористичен закон

В Германия готвят антитерористичен закон

Процедура за пререгистрация на всички мигранти

Разследващите определят нападението, регистрирано от камерите за видеонаблюдение, като опит за убийство.

Силите на реда издирваха нападателите от събота. Те са видени тогава да хвърлят по 37-годишен човек горящ предмет, който подпалил дрехите му.

Мъжът бил спасен от минувачи и от машиниста на минаващ в момента влак, които загасили огъня с пожарогасител. Бездомният останал невредим, но вещите му са унищожени.

Разпознаха 12-те жертви на Берлинския базар

Разпознаха 12-те жертви на Берлинския базар

Не е ясно къде е бил атентаторът до момента на престрелката

"В тези дни очакваме милосърдие, а вместо това се натъкваме на нечовешко отношение", каза вътрешният министър на провинция Берлин Андреас Гайзел. Той заяви, че е ужасен от случилото се и благодари на всички, "които проявиха истинска човечност, като не се поколебаха да помогнат".

Отблъскващо е, че поискал закрилата ни извърши това нападение, гневна Меркел

Отблъскващо е, че поискал закрилата ни извърши това нападение, гневна Меркел

"Трудно е да го понесем"

Шестима от мъжете са се предали в понеделник вечерта, а последният е бил заловен от цивилни полицаи. По данни на полицията шестима от задържаните извършители са от Сирия, а седмият е от Либия.

"Знаем кой е главният извършител. Става въпрос за 21-годишния сириец", заяви говорителят на полицията Томас Нойендорф.