Индия направи "огромна" поръчка на руски оръжия за 14,5 млрд. долара, съобщи шефът на Федералната служба за военнотехническо сътрудничество на Русия Дмитрий Шугаев, цитиран от "Спутник".

По негови думи това е значителна сума и представлява истински напредък.

Днес в рамките на Източния икономически форум, който се провежда във Владивосток, руският президент Владимир Путин и индийският премиер Нарендра Моди потвърдиха, че Русия и Индия искат да задълбочат двустранното си сътрудничество във военната сфера.

САЩ натискат Индия да не купува С-400 от Русия

САЩ натискат Индия да не купува С-400 от Русия

Иначе щяла да бъде ударена със санкции

Двете страни изразиха желанието си да създадат благоприятни условия за последващо развитие на двустранното сътрудничество между въоръжените сили и потвърдиха необходимостта от институционализиране на взаимното предлагане на логистични услуги за армиите на двете държави, посочва се в съвместна декларация на двамата държавници.

В тази връзка Москва и Ню Делхи решиха да изготвят рамкови споразумения за взаимна логистична подкрепа. Освен това двете страни "потвърдиха ангажимента си да задълбочат военното си сътрудничество чрез политико-военен диалог, съвместни военни учения, обучения във военни центрове и други сфери".

Индия преговаря за над 1700 танка Т-14 Армата с Русия

Индия преговаря за над 1700 танка Т-14 Армата с Русия

Над 70% от въоръжението, бойната техника на индийската армия е руско