Индия отбеляза абсолютен рекорд по новозаразени с коронавирус за ден, съобщава ДПА.

Новите случаи за последното денонощие са 152 879.

Негативните данни идват независимо от стартирания от властите четиридневен "фестивал на ваксините", с цел да се ускори ваксинационната кампания в страната.

Новите регистрирани инфекции в събота са с 5% повече спрямо петък, когато страната е регистрирала 145 384 нови случая. Броят на смъртните случаи пък се е увеличил с 839 през последните 24 часа, с което общият брой на жертвите вече е 169 275.

Междувременно в страната се организира т. нар. "Тика Уцав", или фестивал на ваксините, за да се имунизират максимален брой хора.

Нов рекорд с новозаразени в Индия - 126 789 души

Нов рекорд с новозаразени в Индия - 126 789 души

685 са смъртните случаи от коронавирус за 24 часа

Програмата за масова ваксинация ще продължи до 14 април.

Повече от 100 милиона дози вече са приложени на работници от първа линия в борвата с вируса и хора на възраст над 45 години.

Скокът на заразените обаче принуди много области в страната, включително столицата Ню Делхи, да наложат строги ограничения, сред които нощен полицейски час, затваряне на училища и ограничаване на посещенията в ресторанти, театри и други събития.

В Индия, която е третата страна в света по случаи на коронавирус след Съединените щати и Бразилия, се наблюдаваше тенденция към намаляване на инфекциите в края на 2020 г. Броят им обаче отново започна да нараства в средата на февруари.

Индия с небивал от 6 месеца ръст на новозаразените с коронавируса

Индия с небивал от 6 месеца ръст на новозаразените с коронавируса

Много щати обмислят нови ограничения на движението на хора