САЩ са изпаднали в истерия след оттеглянето си от ядреното спразумение и неспособността си да му намерят алтернатива. Това се казва в изявление на Бахрам Газеми, говорител на иранското външно министерство, цитиран от АФП. 

Той коментира речта на американския държавен секретар Майк Помпео, в която яростно се коментира иранската политика в региона. 

САЩ няма да позволят на Иран да превърне Сирия в следващия Ливан и ще работи с партньорите си за "изгонването на всички ирански войници" от Сирия, каза топдипломатът.

Иранският външен министър Мохамед Джавад Зариф по-късно коментира обявената от САЩ среща за Близкия изток, която трябва да се проведе в Полша през февруари, като "антиирански цирк". 

Припомняме, че това е поредна иранска атака срещу САЩ за последните дни. 

Министърът на петрола на Иран Биджан Занганех обяви, че санкциите на САЩ срещу страната му са "напълно незаконни" и Техеран няма да ги спазва. 

САЩ зоват съюзниците за кръстоносен поход срещу Иран и „Хизбула”

САЩ зоват съюзниците за кръстоносен поход срещу Иран и „Хизбула”

САЩ няма да позволят на Иран да превърне Сирия в следващия Ливан

Занганех, говорейки на съвместна пресконференция в Багдад с иракския министър на петрола Тамер ал Гадибан, настоя, че Иран няма да обсъжда обема или дестинацията на своя износ на петрол, въпреки че той остава под санкциите на САЩ.

От своя страна Гадибан заяви, че Ирак все още не е постигнал споразумение с Иран за разработване на съвместни нефтени находища. Той също така посочи, че спадът на световните цени на петрола е спрял и че той очаква те да започнат да се покачват постепенно.

Американският президент Доналд Тръмп изтегли САЩ от международното ядрено споразумение за иранската ядрена програма през май 2018 г. и възобнови санкциите срещу Техеран.

Иран няма да спазва "напълно незаконните" санкции на САЩ

Иран няма да спазва "напълно незаконните" санкции на САЩ

Иран няма да обсъжда обема или дестинацията на своя износ на петрол

Ислямската република е в списъка със спонсори на тероризма.