Иран може да потопи американските бойни кораби в Персийския залив с ракети и "секретни оръжия". Това предупреди ирански военен представител, цитиран от полуофициалната агенция Mizan, предаде "Ройтерс".

В петък САЩ обявиха, че ще разположат допълнителни 1500 войници в Близкия изток за засилване на отбраната срещу Иран. Вашингтон обвинява Революционната гвардия на Ислямската република за атаките срещу петролни танкери по-рано този месец.

САЩ въоръжават арабите за $8,1 млрд. срещу Иран

САЩ въоръжават арабите за $8,1 млрд. срещу Иран

Йордания, ОАЕ и Саудитска Арабия са основните партньори

"Америка...изпрати два бойни кораба в региона. Ако направят и най-малката глупост, ние ще изпратим тези кораби на дъното на морето заедно с екипажа и самолетите им, използвайки две ракети и две нови секретни оръжия", предупреди генерал Мортеза Корбани, съветник на иранското военно командване.

Западни експерти коментират, че Иран често преувеличава военния си потенциал, въпреки че Западът е обезпокоен от развитието на ракетната програма на Техеран и конкретно за балистични ракети.

Пентагонът обмисля да изпрати 5000 войници в Близкия изток

Пентагонът обмисля да изпрати 5000 войници в Близкия изток

Дискусиите включват още ракети "Пейтриът", кораби и усилия за наблюдение на Иран

Междувременно външният министър на Иран Мохамед Джавад Зариф предупреди, че решението на САЩ за увеличаване на военното си присъствие в Близкия изток е "заплаха за световния мир и стабилност". Дипломатът обвини Вашингтон в използване на безоснователни твърдения срещу Техеран, за да оправдае агресивната си политика.