Нападенията в индонезийската столица Джакарта са били финансирани от ДАЕШ („Ислямска държава”), съобщи полицията на азиатската страна, цитирана от световни агенции.

По-рано властите съобщиха, че са арестували трима души, заподозрени за участие в терористичните атаки в Джакарта. В единия от задържаните е открит флагът на ДАЕШ.

Шефът на полицията генерал Бадродин Хаити заяви пред журналисти, че извършените вчера нападения в столицата са били финансирани от ДАЕШ чрез Бахрун Наим, индонезиец, който е лежал една година в затвора за незаконно притежание на оръжие през 2011 година, сега той се бие за терористичната групировка в Сирия.

В Индонезия арестуваха още трима души заради атентатите

В Индонезия арестуваха още трима души заради атентатите

По-рано бяха задържани други четирима...

Поддръжници на „Ислямска държава” разпространиха съобщение в „Туитър”, в което заявяват, че ДАЕШ поема отговорност за нападението.

Ако връзката с ДАЕШ бъде доказана, силите за сигурност в Индонезия са изправени пред огромно предизвикателство.

Вчера петима нападатели атакуваха кафене на Starbucks и пост на пътна полиция със самоделни бомби, оръжия и колани с експлозиви. Двама души загинаха, канадец и индонезиец, а 20 души пострадаха.

Серия терористични атаки в столицата на Индонезия
Обновена

Серия терористични атаки в столицата на Индонезия

Седем души са убити

Атаката е „била финансирана от ДАЕШ в Сирия чрез Бахрун Наим”, каза Хаити.

Началникът на полицията също обяви, че единият от петимата нападатели е идентифициран – той е бил осъден на 7 години затвор за участие в терористично обучение в провинция Ачех, но е бил освободен по-рано.