Италия ще предложи първия въздушен коридор от Европа за САЩ с пътници, които са с отрицателен тест за коронавирус, което ще доведе до премахване на изискването новопристигналите да се самоизолират, информира АФП.

Летище "Фиумичино" в Рим съобщи, че е сключено споразумение между италианския авиопревозвач Alitalia и американския Delta Air Lines за специални полети между определени американски градове и италианската столица от следващия месец.

Белият дом обмисля отмяна на ограниченията за пътуване от Европа

Белият дом обмисля отмяна на ограниченията за пътуване от Европа

Администрацията на президента на САЩ Доналд Тръмп наложи забраната заради пандемията

Подобни коридори ще бъдат открити между Рим и германските градове Мюнхен и Франкфурт.

През септември такива полети започнаха да бъдат обслужвани между Рим и Милано.

Новите протоколи за пътуване, планирани на експериментална основа за полетите от САЩ до италианското летище в Рим, ще започнат да се прилагат най-рано от началото на декември.

По време на експерименталната фаза ще се направи оценка на ефективността и функционалността на новия режим на пътуване с цел да стане по-широко използван през лятото на 2021 г.

От летището обявиха, че пътуващите до летищата в Ню Йорк и Атланта няма да бъдат поставяни под карантина, ако представят тест с отрицателна проба за коронавирус 48 часа преди пътуването. Това ще се отнася и за пътниците до Рим.

На "Фиучино" ще предлагат бързи антиген тестове за пристигащите пътници, които отнемат 30 минути.