Премиерът на Италия Джузепе Конте се подписа под нов макет от ограничителни мерки в борбата с коронавируса, включително задължително затваряне на баровете и ресторантите след 18,00 часа, информира ДПА.

Постановлението на Конте също предвижда затваряне на кината, театрите, фитнес залите, плувните басейни, ски курортите, концертните зали, търговските изложения и конференции, според копие на документа, видяно от осведомителната агенция.

Италия обмисля по-строги мерки

Италия обмисля по-строги мерки

Апенините в опит да спрат пандемията

В допълнение се задължава най-малко 75% от учениците да преминат към дистанционна форма на обучение, а също така "силно се препоръчва" гражданите да не приемат гости в домовете си и да отменят маловажните пътувания.

Новите ограничения влизат в сила от понеделник до 24 ноември.

Баровете и ресторантите само ще изпълняват поръчки за вкъщи след 18,00 часа. Музеите ще останат отворени, но с ограничен прием на посетители.

Правителството се опитва да спре втора вълна на заразяване с коронавирус. В събота бяха отчетени 19 644 случая и 151 починали - връх от пет месеца.

Ново взривно увеличение на заразените с коронавирус в Италия

Ново взривно увеличение на заразените с коронавирус в Италия

Ръстът на заразените в сравнение с вчера е с повече от 3000 души

Работодателски организации се оплакват от новите ограничения. В Неапол и Рим имаше сблъсъци заради влезлия в сила вечерен час.